Les eleccions municipals celebrades el mes de maig tenyien la ciutat del blau indiscutible del PP. Enmig del mar popular, però, una illa convergent s’erigia apel·lant a la tradició. Era el districte 1, l’únic de la ciutat encapçalat per una regidora de CiU. Potser per aquest matís, els veïns tenien pressa per conèixer les intencions del nou alcalde. L’1 de setembre, la coordinadora d’associacions del districte 1 es reunia amb representants del nou govern local. “Mai ens havien acceptat com a interlocutors”, afirmava el president de l’AV del Centre, Josep Soler i Amigó. “Se’ns ha escoltat i se’ns han explicat les regles del joc”. I la valoració, per part dels veïns, és més que positiva. Celebren la promesa d’enfortir la participació. De fet, el govern s’ha compromès a tenir-los en compte en la discussió de la delimitació dels districtes. “Es vol fer una reunió amb totes les forces polítiques i, quan tinguin consens, que les associacions donin el vistiplau definitiu”. A més a més, veïns i govern han pactat un nou sistema d’organització “mitjançant taules sectorials que es constituiran en funció de les necessitats de cada districte”.

Aquesta promesa de participació s’ha de materialitzar el proper octubre, quan el govern vol celebrar una jornada de proposta d’idees sobre el futur del nou Centre Cultural Cívic El Carme. Els veïns del centre ho tenen clar: “defensarem que es faci un casal d’avis de dia en condicions, ja que al centre no en tenim”.

Sobre la possibilitat de modificar la Plaça Pompeu Fabra per fer-la més sostenible, els veïns asseguren que “qui vulgui modificar la plaça ens hi trobarà en contra”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram