Vicco

‘Nochentera’ és un dels èxits d’aquest any. Foto: Vicco

La cantant tianenca Victoria Riba ‘Vicco’ ha fet una versió en català del seu gran èxit Nochentera amb el qual va quedar en tercera posició a la final del Benidorm Fest 2023, el certamen musical que decideix qui representarà a Televisió Espanyola al Festival d’Eurovisió.

El motiu d’aquesta Nit Vuitantera, com es diu la cançó, és que Vicco formarà part del disc de La Marató d’enguany, que es podrà adquirir a partir del pròxim tres de desembre. A més, aquesta versió Vicco l’ha fet juntament amb Siderland, un altre grup català que també va presentar-se per anar a Eurovisió. El tema original, que ha superat els 100 milions de reproduccions a Spotify, ha convertit Vicco en la segona solista espanyola que ho aconsegueix en aquest 2023.

La Marató té com a objectiu trencar prejudicis, estereotips, tabús i pors relacionats amb la salut sexual i reproductiva. Es vol visibilitzar allò que les creences socioculturals han invisibilitzat. Per això, totes les cançons estan relacionades amb aquest tema.