Tiana va retirar la bandera espanyola i va tornar a penjar la pancarta de suport als presos polítics. Foto: Twitter (@Aj_Tiana)

Cada minut que passa hi ha noves reaccions a la sentència del Procés que el Tribunal Suprem va fer pública dilluns passat, i Montgat i Tiana no en són excepcions.

Poc abans de la una del migdia de dilluns, hores després que es coneguessin les penes de presó per als líders polítics i socials independentistes, Tiana va decidir retirar les banderes d’Espanya i d’Europa que pengen de la façana del consistori, deixant només la Senyera hissada. El consistori també va tornar a penjar la pancarta en suport als presos polítics, va celebrar una sessió extraordinària per presentar una moció de resposta a la sentència del Suprem i demanar l’amnistia per a tothom, en defensa del dret d’autodeterminació, i va anunciar la suspensió de l’activitat institucional fins ahir.

Aquesta circumstància tindrà la seva rèplica durant el migdia d’avui a Montgat. A les dues està previst que també es posi en marxa un Ple extraordinari (tot i que l’agenda pública també havia estat paralitzada des de dilluns) per aprovar la moció presentada per l’Associació Catalana de Municipis (AMI) en contra de la resolució dels tribunals espanyols.

ELS VEÏNS SURTEN AL CARRER
I de forma gairebé paral·lela a les reaccions de les institucions han arribat també les dels veïns. El vespre del mateix dilluns, convocats per les seccions locals d’Òmnium Cultural i l’ANC i pel Comitè de Defensa de la República, desenes de montgatins es van concentrar a les portes de l’Ajuntament per mostrar el seu rebuig a la sentència i en defensa del dret a l’autodeterminació.

Tiana també va ser l’escenari d’un vespre de protesta, al qual van assistir un centenar de veïns que es van concentrar, com cada dilluns des de fa mesos, a la plaça de la Vila.

L’endemà, l’activitat al carrer es va concentrar sobretot a les grans ciutats, mentre que ahir dimecres al matí els estudiants de l’INS Thalassa de Montgat van tallar la carretera N-II a l’altura del poble, tant en sentit Mataró com en sentit Barcelona. Els alumnes de l’institut van tenir el suport del CDR durant la seva acció de protesta.

MARXA PER LA LLIBERTAT
Però més enllà del que pugui passar avui, la gran mobilització de protesta que afectarà la zona serà una de les Marxes per la Llibertat. Concretament, la que va sortir de Girona ahir al matí passarà demà per Montgat cap a quarts d’onze del matí.

En aquest sentit, la secció local de l’ANC ha demanat la col·laboració de voluntaris en el punt d’avituallament que es col·locarà per a les persones que vagin cap a Barcelona.