Canas deixa l’entitat després de 31 anys. Foto: Twitter (@_martamartorell)

L’Ajuntament de Tiana ha rendit homenatge aquest dissabte a la directora de la Societat Coral Joventut Tianenca, Eli Canas, que deixarà d’estar al capdavant del Cor després de 31 anys de feina. La Coral li ha atorgat el títol de sòcia honorífica i li ha dedicat la sala gran de la seu de l’entitat.

Canas va estar acompanyada durant l’acte per les seves companyes i companys de la Coral i per membres de tots els grups municipals del poble. “Estem aquí per agrair-te la gran tasca que has fet al llarg de tots aquests anys i la passió amb la qual l’has fet. Les entitats mai no podran tirar endavant sense persones com tu que els regalen la seva vida”, va destacar l’alcaldessa Marta Martorell.

Durant l’homenatge es va destacar també que Canas és una de les dones més rellevants de la Federació de Cors de Clavé, la qual li ha entregat una medalla d’or pel salt de qualitat que ha fet el Cor de Tiana sota la seva direcció.

UNA LLARGA TRAJECTÒRIA
La Societat Coral Joventut Tianenca va acceptar l’entrada de dones el 1977. Onze anys després, el Cor de Tiana va fitxar Eli Canas per dirigir la coral mixta, quan aquesta només tenia 19 anys. Des que ella ha estat al capdavant, l’entitat ha fet un salt de qualitat important i ha recuperat peces clàssiques, així com incorporat nous ritmes al seu repertori.

Després de 31 anys al capdavant del Cor, Canas ha decidit fer un pas al costat. El seu homenatge va estar ple d’emocions i també va comptar amb una actuació imprevista de la seva coral mixta.