Operaris realitzen obres a l’avinguda Isaac Albéniz en una foto d’arxiu. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Tiana ha decidit finalment posposar el projecte de pacificació de l’avinguda Isaac Albéniz. La iniciativa -que havia de servir per guanyar més espai per als vianants durant la desescalada- ha quedat en punt mort a l’espera de poder consensuar una nova proposta que pugui satisfer tant els interessos dels veïns com els dels comerciants. El plantejament inicial contemplava la instal·lació de dos semàfors per al control del trànsit entre el carrer de Sant Jaume i el carrer d’Antoni Clapés.

Segons va informar el consistori a través de les xarxes socials, les obres d’ampliació i millora de l’espai per a vianants d’aquesta artèria del municipi haurien d’haver començat el passat 8 de juny i tenien previst allargar-se fins al 22 d’aquest mes. Tanmateix, el retard en l’arribada de part del material adquirit i el malestar d’alguns dels veïns afectats per la proposta va portar l’executiu local a plantejar-se l’ajornament de la iniciativa. “Vam consultar el projecte amb els comerciants i el van veure bé. No vam poder fer el mateix amb els veïns a causa de la situació sanitària”, assenyala l’alcaldessa Marta Martorell, que afegeix que ara ja no hi ha “tanta necessitat” per dur a terme la pacificació i que la proposta es contemplarà de cara a un possible repunt de la pandèmia a la tardor.

Pel que fa al material adquirit, Martorell assegura que tot es pot “reaprofitar” i que ara la prioritat és dissenyar un pla per tal d’adaptar l’entorn de les escoles del municipi i així ajustar-se als nous requisits sanitaris marcats per la Generalitat.