Càmeres

El Pla de Seguretat inclou les noves càmeres. Foto: Arxiu

L’Ajuntamenent de Tiana celebrarà el pròxim 6 de juliol la primera comissió de seguiment del Pla de Seguretat, que es va aprovar el passat 16 de juny. Entre les noves mesures que s’estan treballant des de la regidoria de Seguretat, que dirigeix l’alcalde, Isaac Salvatierra, destaca la instal·lació de noves càmeres de vigilància, incloses en el pressupost municipal d’enguany, que es votarà al ple ordinari del 5 de juliol.

El Pla de Seguretat, dissenyat juntament amb la policia local, inclou el reforç del pla específic d’habitatge amb patrullatge en zones sensibles i la vigilància discreta amb un agent i un vehicle de paisà.

La policia local està preparant accions per informar sobre temes de seguretat. D’una banda, mitjançant una sèrie de xerrades a col·lectius vulnerables i a les comunitats de veïns que ho demanin i, d’altra banda, a través d’una campanya de sensibilització porta a porta.

Pacificació del centre

D’altra banda, a partir de demà comença la prova pilot de la pacificació del centre del municipi. Durant els caps de setmana de tot el mes de juliol, es tancaran al trànsit els carrers de Sant Cebrià, Lola Anglada i Centre.

S’allarga, així, el període de pacificació que fins ara era només el matí dels dissabtes. La restricció de trànsit serà des dels divendres a les 20 hores fins diumenge a les 18 hores. L’Ajuntament assegura que tots els estudis demostren que la reducció del trànsit dels vehicles de motor millora la qualitat ambiental, la seguretat viària i augmenta l’ús de l’espai públic.