El camp de Pere Gol, un dels afectats per legionel·la. Foto: Twitter (@Jordi_Ferron)

Tercer cas de legionel·la als equipaments esportius de Badalona en només dues setmanes. L’Ajuntament va anunciar dimarts que les instal·lacions d’aigua sanitària del camp de futbol Pere Gol es tancarien temporalment per la presència d’aquest bacteri. El mateix havia passat ja als camps de Lloreda i de Pomar, dies abans.

Des del govern municipal ja han començat a prendre mesures. L’alcalde, Álex Pastor, va assegurar que l’actual model de gestió del manteniment de les instal·lacions esportives, en funcionament des de fa molts anys, “no ha reportat el nivell de qualitat” que exigeix la ciutat.

Per aquest motiu, l’alcalde va comunicar a l’Ens de Gestió Urbanística (Engestur) que la voluntat del govern és que sigui l’empresa municipal “qui s’encarregui de dur a terme aquest manteniment de les instal·lacions”.

De moment, a Lloreda s’està portant a terme ja el procés de desinfecció, mentre que a Pomar s’ha procedit a canviar la caldera i l’acumulador d’aigua calenta, abans de fer la desinfecció. Al camp de Pere Gol, en canvi, s’aplicaran mesures pal·liatives per fer una desinfecció de xoc. L’Ajuntament ja ha avisat que instal·laran mòduls de dutxes provisionals a aquests camps.

L’exalcalde i regidor del PP, Xavier García Albiol, va titllar d’inadmissible la presència de legionel·la als equipaments esportius i va afirmar que és una mostra de “la deixadesa del govern local en el manteniment d’instal·lacions”.

La tinenta d’alcaldia, Teresa González, va aclarir a Badalona Comunicació que “no hi ha cap brot amb persones afectades” i va subratllar que el concurs de prevenció i detecció de la legionel·la es troba en licitació des del setembre, però “un recurs especial de contractació el va aturar legalment fins fa una setmana”.