La plataforma independentista castellanoparlant, Súmate, va aterrar el passat dia 2 de juliol a l’Ateneu de Sant Roc en el marc de la seva campanya arreu de Catalunya en defensa de la consulta sobiranista i la independència.

A l’acte hi van assistir una trenta de veïns del barri, que van poder escoltar les intervencions d’Eduardo Reyes, el president de Súmate; Ana Alcocer, vicepresidenta de l’entitat, i Marifé Molano, educadora social y membre de Súmate. El president de Súmate ha explicat a Línia Badalona que “l’acte va anar força bé, tot i que a l’estiu és complicat fer xerrades en llocs tancats. De la trentena d’assistents, n’hi havia quatre o cinc d’indecisos que van poder escoltar els nostres arguments”. Tot i això, Reyes reconeix que de vegades és “molt difícil” que la gent s’interessi pel missatge de Súmate “perquè està cansada de la política”, però al mateix temps assegura que “si vas als barris, la gent t’escolta, i és possible fer penetrar el nostre missatge”.

El president de la plataforma independentista remarca que el més important és focalitzar l’atenció “en els indecisos” i explica que va detectar que els veïns de Sant Roc que són independentistes “ho són de fa poc, com jo, i perquè estan cansat del govern espanyol”.