Els Mossos d’Esquadra, en una recent operació policial. Arxiu

Operació policial al Barcelonès nord contra la delinqüència comuna. Agents dels Mossos d’Es­quadra de la comissaria de Ba­da­lona han resolt les darreres setmanes un total de 23 robatoris i atracaments comesos en establiments i a la via pública de Badalona i Sant Adrià del Besòs. Les investigacions s’han saldat amb la detenció de 7 persones, d’entre 21 i 26 anys i veïnes de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, per la seva presumpta participació en els fets.

L’operació policial ha permès arrestar al presumpte autor de tres robatoris amb intimidació perpetrats a l’octubre en establiments del barri de la Salut. El detingut, de 22 anys i veí de Badalona, hauria intimidat la dependenta amb una arma de foc simulada quan els clients ja havien marxat del comerç. El jutge en funcions de guàrdia de Badalona n’ha decretat la presó provisional.

Un altre dels detinguts és un veí de Santa Coloma de Gra­menet, de 22 anys, que acumula fins a 97 detencions al seu expedient. En aquest cas, hauria comès set robatoris amb força entre agost i octubre en establiments de la zona centre de Badalona. L’autor actuava de matinada i accedir als comerços de matinada forçant els panys de les entrades o trencant els vides exteriors.

Els mossos de la comissaria de Badalona també han detingut a un altre presumpte delinqüent, de 26 anys i veí de la ciutat, acusat de set robatoris comesos des de l’agost a la via pública als municipis de Bada­lona i Sant Adrià del Besòs. L’autor, de gran corpulència, s’acostava a les víctimes amb el pretext de preguntar-los per algun gimnàs, seguidament les agafava per la cintura o el cinturó i les sacsejava fins que aconseguia els seus objectes personals.

D’altra banda, les indagacions dels Mossos també han permès resoldre sis robatoris amb força més al municipi veí de Sant Adrià del Besòs. Les investigacions policials han culminat amb la detenció per part de la policia el passat 4 de novembre de quatre persones, d’entre 21 i 24 anys, veïnes de Santa Coloma de Gramenet, quan presumiblement fugien d’un robatori amb força. Les diligències posteriors han permès relacionar els quatre detinguts amb robatoris perpetrats mitjançant el mètode del butró (perforació a la paret o al sostre) a empreses del polígon industrial Montsolís.