Protesta dels treballadors dels serveis socials aquest dilluns. Foto: EPA

Els serveis socials municipals van ser els grans protagonistes del Ple d’octubre a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. La sessió celebrada aquest dilluns va estar precedida d’una protesta a les portes del consistori per part dels treballadors i educadors socials en plantilla per denunciar la precarització i desbordament que pateixen i per reclamar millores.

Aquesta mobilització es produïa després que el govern local anunciés la setmana passada un nou pla per reforçar el departament amb noves contractacions, una iniciativa celebrada, però insuficient a parer dels empleats. “Volem manifestar el nostre esgotament i profund malestar tant per la nostra situació laboral com pels recursos dels quals disposem. Pensem que aquest decret no resol cap de les mancances que fa temps que arrosseguem”, assenyalava la portaveu de l’equip de serveis socials, que va poder intervenir en el Ple i va aprofitar per reclamar la cobertura immediata de les baixes laborals que fins ara han minvat la plantilla.

Les paraules de la portaveu van comptar amb la rèplica del govern municipal, que va assegurar entendre les reivindicacions, però que també va emplaçar la Generalitat a enllestir el nou contracte programa per garantir la continuïtat dels treballadors contractats a través d’aquesta iniciativa.

En la sessió del Ple d’octubre, els grups també van aprovar la suspensió per tercer any consecutiu de la taxa de terrasses i la congelació de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) com a mesura de suport a les famílies. Pel que fa a l’apartat de mocions, les formacions van aprovar una proposta per acollir migrants afganesos, en suport al Correllengua 2021 i en defensa de la sanitat pública.