Donarà suport a una coalició d’esquerres per fer possible una alternativa a Albiol?
Sí, és clar, sense cap mena de dubte. Ens hem passat tota la campanya dient que ni per activa ni per passiva permetríem que hi hagi un govern d’Albiol de nou. No sé per què ara es posa en dubte això.

Albiol ja els ha demanat que no donin l’alcaldia a Guanyem. Què en pensa?
Que ara, després de 8 anys matxacant el PSC, ens vingui a demanar que l’ajudem a conservar l’alcaldia, ho trobo patètic. Nosaltres no compartim res amb el PP, i Albiol ho sap. El que passa és que està desesperat.

I vostè, es veu en un govern amb Guanyem, ERC i ICV?
Jo, en principi, crec que hem d’estar en aquest govern. Però això ho decidirà el meu partit en funció de com vagin les negociacions, en les quals jo no participaré. I també dependrà de què volen els partits que enumera. El que està clar és que facilitarem la investidura del nou govern alternatiu. Que ningú es pensi que farem com Ferran Falcó, que amb l’abstenció va permetre que Albiol fos alcalde.

S’esperava els resultats de diumenge?
No, i crec que el resultat és molt injust per a la trajectòria del PSC. La irrupció de Guanyem ens ha fet mal. Hem perdut molt vot útil que vam aconseguir el 2011 i l’efecte Podem ens ha fet baixar. Però el més important és que ara tenim l’oportunitat, entre tots, de fer una Badalona millor que la del PP d’Albiol.

WhatsApp