Nau Progrés

Ferralla amuntegada a la nau del carrer Progrés. Foto. A. Segura/ACN

Els ocupants de la nau del carrer Progrés de Badalona hauran d’abandonar-la avui mateix. Si no hi ha sorpreses d’última hora, les més d’un centenar de persones que fins ara han residit en condicions precàries a les instal·lacions acabaran aquest dijous al carrer sense una alternativa d’habitatge disponible.

El jutjat que porta el cas rebutjava finalment ahir la petició d’aturar el llançament que havia presentat l’advocada que representa als ocupants de la nau, on demanava una pròrroga per la vulneració dels drets fonamentals dels afectats tenint en compte el context sanitari actual. Durant les diverses reunions mantingudes aquesta setmana, els residents de l’edifici s’havien compromès a abandonar-lo en un màxim de tres mesos -un cop passada la temporada d’hivern- i reclamaven al consistori i la Generalitat la creació d’una comissió per trobar alternatives per als ocupants. Si finalment la propietat no demana la suspensió del desnonament, només la pressió veïnal podria frenar el llançament.

Precisament, l’exalcalde i líder del PP a Badalona, Xavier García Albiol, ha denunciat davant els Mossos d’Esquadra el cartell d’una presumpta convocatòria de concentració per aturar el desnonament de la nau del carrer Progrés. En el pamflet difós a través de les xarxes socials es titlla el popular d’assassí i se’l responsabilitza de la mort de quatre persones en l’incendi de la nau del Gorg el gener del 2020.