Obres passeig Montgat

Les obres d’ampliació del passeig marítim de Montgat. Foto: Ajuntament

La presència de restes contaminades manté aturades les obres d’ampliació del passeig marítim de Montgat. La troballa d’aquestes “terres impactades” durant el procés d’excavació d’un talús va obligar a suspendre la reforma el passat 31 de desembre i, gairebé tres mesos després, es desconeix encara quan es podran reprendre els treballs.

Segons ha pogut saber Línia Nord, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està acabant d’enllestir els estudis tècnics per determinar el grau de contaminació de la zona afectada. Un cop recavada tota la informació, l’ens traslladarà els resultats a l’Agència Catalana de Residus (ACR), que haurà de validar el procés.

En paral·lel, s’està controlant la zona afectada, que actualment està tapada amb lones i plàstics per evitar la seva exposició a inclemències meteorològiques com el temporal que està assotant aquests dies el litoral metropolità. Tanmateix, les restes contaminades es troben ubicades sota de l’actual passeig, al costat de les vies del ferrocarril, de manera que, sobre el paper, la franja de platja hauria de servir de protecció perquè la zona no es pugui veure afectada pel fort l’onatge.

A l’espera del que determinin els resultats de l’anàlisi del sòl, des de l’Ajuntament de Montgat confien que la represa d’aquestes obres es pugui fer com més aviat millor per tal que puguin ser compatibles amb l’inici de la temporada de bany del pròxim estiu.