Un grup de veïns es va concentrar dilluns davant l’Ajuntament. Foto: Airenet

Segueix el conflicte entre l’Ajuntament i els veïns de Sant Adrià per la reforma de la Rambleta. Dilluns passat unes vuitanta persones es van concentrar davant les obres per exigir que no es talin prop de 180 arbres. Els manifestants, després de la concentració, es van dirigir a la Casa de la Vila, on van presentar més de seixanta instàncies per demanar la reforma del projecte.

En declaracions a TV3, l’alcalde Joan Callau va assegurar que estan estudiant replantar més arbres dels que inicialment estaven avalats pels tècnics municipals. Durant el tancament d’aquesta edició, de fet, el govern municipal estava reunit amb un grup de veïns per presentar-los aquesta proposta, que consisteix a trasplantar 63 arbres en una primera fase (el projecte original contempla trasplantar-ne només 14).

No obstant això, des d’Airenet (la plataforma veïnal que ha impulsat les concentracions de rebuig a les obres) ja van deixar clar que en cap cas volen un trasplantament, ja que això podria posar en perill la vida dels arbres, sinó que el que demanen és que no es tali cap arbre que estigui sa.

Els mateixos tècnics, segons fonts municipals, no garanteixen que els arbres puguin arrelar bé si aquests finalment es trasplanten. Tot i això, el consistori busca un indret alternatiu a la ciutat que no suposi un perill per a la seguretat ciutadana.

El grup municipal d’ERC (que en el seu moment va votar a favor del projecte) ha presentat també tres instàncies al govern municipal per exigir un informe acurat sobre l’estat actual de l’arbrat i aturar qualsevol actuació a la Rambleta fins que no hi hagi aquest informe. De moment, encara no han rebut resposta.

El projecte original contempla mantenir només un 26% dels arbres. La Rambleta passaria de tenir 258 arbres d’edat avançada a només 144, la majoria nous.