El Ple d’aquest dilluns a l’Ajuntament de Santa Coloma. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet portarà al govern espanyol la proposta de millora salarial dels treballadors del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del municipi. En la sessió del Ple del mes de març celebrada aquest dilluns, els grups van aprovar per unanimitat una moció presentada pel PSC que reclama al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública que apliqui una exempció en la Llei General de Pressupostos de l’Estat per permetre augmentar un 8% la remuneració dels empleats afectats, tal com marca el conveni col·lectiu del sector.

“Les treballadores estem molt cremades. Després d’afrontar una pandèmia sense mitjans on hem posat en risc la nostra salut i la de les nostres famílies, no hem rebut cap mena de reconeixement ni social ni molt menys econòmic”, assenyalava Marga Roca, portaveu de la secció local d’UGT, que va intervenir en la sessió en representació dels empleats d’aquest servei municipal. La moció va comptar amb el suport de la resta de formacions, que van remarcar el greuge compartiu que existeix amb les treballadores d’empreses privades, que sí que han pogut veure augmentat un 8% el seu sou, i que es van emplaçar a treballar conjuntament per trobar la fórmula legal que permeti aquest increment.

En el Ple d’aquest dilluns també es va aprovar per unanimitat l’esborrany del conveni per al manteniment i conservació del parc fluvial del Besòs per part de la Diputació i a l’acord de col·laboració amb els consistoris de Badalona i Sant Adrià per a la contractació del servei d’atenció als animals de companyia.