Presentació del programa i el cartell

Presentació del programa i el cartell. Foto: Ajuntament

En només un mes Santa Coloma serà proclamada Ciutat Gegantera 2023. Per això, ahir es presentava el programa d’activitats i el cartell de l’esdeveniment, en un acte als jardins de Can Roig i Torres que comptava amb la participació de l’alcaldessa, Núria Parlon, la tinenta d’alcaldessa, Petry Jiménez, i representants de la Colla de Gegants i Capgrossos de la ciutat.

Cercaviles, concerts, espectacles, una fira gegantera, una exposició o un vermut seran alguns dels actes més destacats del programa, que se celebrarà durant els dies 5, 6, i 7 de maig. Unes jornades al llarg de les quals visitaran Santa Coloma una seixantena de colles geganteres de tot l’Estat, que seran protagonistes de les plantades que estan previstes per al dia 7, quan es farà la proclamació oficial de Ciutat Gegantera.

Entre les colles de més renom hi haurà la dels gegants de Maó i la dels gigantillos i les gigantones de Burgos. Però, d’altra banda, també visitaran la ciutat els Gegants de Catalunya, en Treball i la Cultura, que s’instal·laran a Santa Coloma durant una temporada. I és que aquest reconeixement, amb el qual la ciutat rellevarà Sant Boi de Llobregat, que va ser la Ciutat Gegantera del 2022, suposa l’organització d’actes i activitats culturals durant tot un any, fins que Santa Coloma passi el relleu a un altre municipi.

Segons informen des de l’Ajuntament, en les pròximes setmanes s’aniran donant més detalls de la programació anual i també de la del primer cap de setmana de maig, que inclourà encara més propostes.