La Festa Major inclou activitats per a tots els públics. Foto: Retumbatú

Dir adéu a l’estiu no es fa tan difícil amb la Festa Major de Santa Coloma pel mig. Des d’avui fins al 3 de setembre, els colomencs podran gaudir de quatre dies on la música, la gastronomia i la cultura popular seran els protagonistes.

La programació manté la línia dels últims anys: una festa pensada per a tothom, amb un esperit jove i on les famílies podran trobar el seu espai. Els més petits podran preparar la tornada a la rutina escolar amb una bateria d’activitats infantils. Una de les grans novetats d’aquesta edició arribarà per als més grans, que recuperaran el tradicional envelat amb concerts de diverses bandes de música històriques. La plaça Pau Casala acollirà, les nits de dissabte i dilluns, l’Orquestra Plateria i La Principal de la Bisbal, unes actuacions que es retransmetran en directe en una pantalla gegant instal·lada a prop de l’estació Santa Coloma de la línia 1 del Metro, perquè tothom pugui seguir els concerts de la plaça.

APOSTA PELS ARTISTES LOCALS
La música és un dels elements destacats d’aquesta edició. El programa inclou una desena de noms, dels quals en destaca Muchachito com a cap de cartell. El popular cantant nascut al Singuerlín i el grup Macaco actuaran el dia 3, després del ja consolidat castell de focs, en un gran final de festa a la plaça de la Vila que servirà per acomiadar la Festa Major. Abans, però, hi hauran passat Sweet California, un dels grups de pop femení del moment, diversos DJ de Los 40 Principales i els rumberos Gertrudis i Sabor de Gràcia.

Les actuacions musicals seguiran al Mas Fonollar, que acollirà una nit de folk amb Roba Estesa, un dels grups amb més projecció de l’escena catalana. Al programa també hi ha espai per als artistes colomencs, que tindran l’oportunitat de tocar en directe davant d’un públic fidel i proper. No hi faltaran noms com Electronikboy, De Vuelta, Blue Gain o José Luis Lozano.

Com és habitual en la majoria de Festes Majors, l’Ajuntament ha engegat un protocol per evitar les agressions masclistes o al col·lectiu LGTBI.

 

La cultura popular omplirà
les places i carrers de la ciutat

Com totes les festes majors, Santa Coloma també ha reservat grans espais per a la cultura popular. A banda dels clàssics de cada any, l’Ajuntament vol retre homenatge a l’alcalde de Llorenç Serra en el centenari de la seva mort, un personatge cabdal a la història de la ciutat.

La festa començarà amb el pregó a càrrec de la periodista colomenca Mayka Navarro i seguirà amb l’icònic seguici inaugural amb la participació de totes les colles de la cultura popular de la ciutat com els trabucaires, els capgrossos, els grallers, els diables o els gegants de Santa Coloma. El seguici anirà acompanyat del repic de campanes a l’Església Major, que donarà pas als parlaments institucionals. Al programa de les festes tampoc hi faltaran clàssics com l’actuació castellera, on els Laietans de Gramenet seran els amfitrions d’una diada que comptarà amb la presència de diverses colles convidades.

Una altra de les tradicions que no pot fallar arribarà de nit. El correfoc, que de nou estarà coordinat per la Colla Vella dels Diables de Santa Coloma, recorrerà els carrers principals de la ciutat, omplint-los de petards i guspires.