Torres electricitat

Dues torres elèctriques a Santa Coloma. Foto: ACN/Jordi Pujolar

La ciutat pateix talls elèctrics des que el passat 21 d’agost va caure un llamp a la xarxa aèria de subministrament d’Endesa. “Va ser a les 18:04, va destrossar part de la xarxa i no ho van poder arreglar fins a l’endemà”, explica el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Santa Coloma (Favgram), Tomàs Fernández. Ell coneix les dades exactes perquè va assistir, telemàticament, a la reunió entre Endesa i l’Ajuntament que van mantenir dijous passat: “La companyia va reconèixer que la infraestructura no és la més adequada, i diuen que hi invertiran l’any que ve, però no van valorar quants diners haurien d’invertir”, explica Fernández.

L’Ajuntament, per la seva banda, va publicar un comunicat aquest dilluns on exigia a Endesa “mesures urgents i definitives”, demanava el soterrament de la xarxa i també sol·licitava compensacions per part de la companyia als particulars que hagin pogut patir pèrdues econòmiques o danys en els electrodomèstics.

Els talls estan afectant, sobretot, els veïns dels districtes 2 i 3, però arriben a qualsevol punt de la ciutat. En Maxi té una gestoria al carrer Sant Joaquim, i explica que durant una setmana va patir talls gairebé cada dia: “El divendres 9 es va tallar la llum a la tarda, dissabte també, que va saltar l’alarma. Dilluns, sencer sense llum. Dimarts vam tenir sort i no es va tallar, però dimecres i dijous, sí”, enumera. Com va poder obrir la gestoria aquells dies? “Al davant hi ha una cristalleria, que em va deixar tirar un cable fins a la gestoria”.