FAST LISA

Imatge de la primera fase de FAST LISA. Foto: Twitter (@xarxavalors_sc)

Els discursos d’odi, cada vegada més presents a les xarxes, suposen un repte per als governs, tant per la manca de denúncia com per la dificultat a l’hora de neutralitzar-los. Aquesta realitat és l’origen del projecte FAST LISA, que deu el seu nom al significat en anglès de “Lluitant contra els discursos d’odi a través d’un enfocament legal, sociolingüístic i de les TIC”. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Santa Coloma finançada per la Unió Europea i desenvolupada per la Universitat Autònoma de Barcelona i altres universitats i consistoris d’Itàlia, Alemanya i Estònia.

L’objectiu de la primera fase, ja feta, era combatre els discursos d’odi en línia “a través de la creació d’un protocol i una eina digital amb una perspectiva intercomunitària”, expliquen des de FAST LISA. També es vol dotar a joves d’entre 18 i 30 anys de les eines necessàries per identificar aquests discursos i posteriorment analitzar-los.

Jornades a la CIBA

Un cop desenvolupada aquesta eina digital, és el torn de la segona fase, que acollirà la CIBA entre avui i dissabte. Anomenada “desenvolupament de capacitats”, el que es busca és que els joves que hi participen, anomenats ambaixadors, puguin, amb l’ajut dels experts, utilitzar els recursos per combatre els discursos d’odi correctament.

De fet, la intenció final d’aquestes jornades és fer servir aquests coneixements per desenvolupar un pla d’acció comunitari a Santa Coloma de Gramenet per prevenir conflictes, episodis d’odi, discriminació i intolerància.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram