El Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet del passat 16 de novembre. Foto: Aj.

El Ple de Santa Coloma de Gramenet ha donat el vistiplau als pressupostos municipals per a l’exercici de 2021. En una sessió extraordinària celebrada el passat 16 de novembre, els grups van aprovar inicialment la proposta del govern encapçalat per Núria Parlon -amb vots a favor del PSC i abstenció de la resta de formacions- que incrementa en 2,35% la partida total de l’any passat, un increment que es tradueix en prop de 2,6 milions d’euros més.

La prioritat de despesa del nou curs seran les mesures per a fer front a la pandèmia del coronavirus i mitigar els efectes de la crisi, afavorint així a la recuperació econòmica i social del municipi. En aquest sentit, la previsió és que es destinin tres milions d’euros en ajudes a famílies d’una partida de gairebé 17 milions, que es repartiran en diversos programes com la lluita contra la pobresa energètica o l’atenció a persones amb discapacitat. La neteja de la via pública i dels edificis s’emporta la segona gran partida amb prop de 15 milions d’euros per la seva importància en la prevenció i lluita contra la propagació de la Covid-19. La intenció és que es puguin ampliar els gran contractes de neteja -sobretot en l’àmbit escolar- i de recollida d’escombraries.

Des del consistori apunten que per a l’elaboració de la proposta s’ha tingut “en compte” el Pacte local per a la reconstrucció social, econòmica i cultural que van signar el passat mes de juliol tots els grups municipals i alerten que caldrà actualitzar “permanentment” aquests pressupostos per tal de fer front a les noves situacions derivades de la pandèmia.

En la sessió extraordinària, els grups també van aprovar els pressupostos per al Patronat Municipal de la Música, Gramepark i Grameimpuls i una proposta per redistribuir el superàvit del 2020, que ascendeix fins als 4,4 milions.