Protesta juadors Sant Josep Badalona

Una de les protestes del club per reclamar la reobertura del pavelló. Foto: A.R.

Llum al final del túnel en el cas del Club Bàsquet Sant Josep. La històrica entitat podrà tornar a jugar alguns partits a Badalona a partir del pròxim 24 d’abril. Fonts municipals han confirmat a Línia Nord que el club tindrà a la seva disposició la pista del pavelló municipal de Bufalà els diumenges en horari de tarda.

Aquest moviment -que permetrà al Sant Josep disputar tres partits per setmana a les noves instal·lacions- és un primer pas per a la tornada progressiva de l’entitat a Badalona després de l’exili obligat pel tancament del pavelló del centre parroquial el passat juliol. El president del club, Ibon Orrantia, valora positivament la mesura, però recorda que encara es veuen obligats a jugar la gran majoria de partits en un equipament de la zona de Can Cuiàs, al límit entre el municipi de Montcada i Reixac i el barri barceloní de Ciutat Meridiana, fet que implica una inversió extraordinària per part del club i els seus socis.

Pel que fa a la inclusió d’una partida per al cobriment d’una pista en el recentment pactat pressupost del 2022, Orrantia apunta que han demanat al consistori la celebració d’una reunió “tècnica” per conèixer més detalls sobre l’actuació, que hauria d’estar enllestida de cara al setembre i que permetria al club poder jugar més partits de competicions oficials a la ciutat. Tanmateix, aquesta trobada encara no té una data fixada.

Des del club lamenten que fins ara no han rebut cap subvenció per sufragar el seu trasllat i alerten que tampoc tenen actualment sobre la taula cap proposta en ferm que els permeti tornar amb garanties a Badalona el pròxim curs. L’opció de reobrir el centre parroquial, però, sembla a hores d’ara complicada perquè el passat novembre un jutge ja va instar l’entitat a abandonar les instal·lacions en considerar que no hi ha cap títol que en legitimi la seva possessió, un extrem que nega el club i pel qual ha presentat recurs.