Cada vegada apareixen més pancartes com aquestes als balcons de Sant Crist. Montse López

Fa més d’un any que pancartes com les que es veuen a la fotografia van aparèixer a alguns balcons del barri de Sant Crist. I cada vegada van a més. Els veïns de Sant Crist volen fer sentir la seva veu per reclamar millores per al barri. Ara ho faran a través del Ple Municipal del proper dimarts. La portaveu serà Montse Martínez, una veïna de Sant Crist que ha afirmat a Línia Badalona que volen “que el govern municipal es comprometi amb les demandes del barri”. Martínez creu que, per a l’Ajuntament, “Sant Crist només són quatre carrers principals” i assegura que carrers com Abat Escarré, Milà i Fontanals o Góngora estan abandonats. La portaveu de Sant Crist, Montse Martínez, demanarà també que les actuacions que es duguin a terme al barri, siguin consensuades amb els veïns.

Les principals demandes faran referència al desenvolupament de l’ambulatori i a la millora en l’accessibilitat amb la instal·lació de rampes i escales mecàniques, com a mesures destacades. També es reclamaran els laterals de l’autopista i la millora del transport públic. De fet, aquestes són les prioritats dels veïns de Sant Crist després d’haver fet una enquesta on hi van participar més de sis-centes persones. El proper dimarts, els veïns de Sant Crist aprofitaran el seu torn de paraula al Ple per presentar-ne els resultats. Aquesta enquesta es va fer, el passat mes de gener, amb el suport del grup municipal d’ICV-EUiA. El President de la coalició, Carles Sagués, ha dit en declaracions a Línia Badalona, que un cop acabat el procés participatiu, “cal dir a la resta de grups de l’Ajuntament que les peticions de Sant Crist formin part de les prioritats del proper govern municipal”. Sagués afirma que cal una “planificació integral i seriosa”.

Després de fer diverses assemblees, els veïns de Sant Crist i el grup municipal d’ICV-EUiA han decidit, a banda de demanar la paraula al Ple, continuar penjant pancartes reivindicatives. Per això, a banda de “Sant Crist també existeix”, durant els darrers dies s’han començat a veure en alguns balcons del barri lemes com “volem rampes mecàniques” o “volem el CAP”. La campanya de mobilització compta amb el suport de l’Associació de Veïns de Sant Crist de Can Cabanyes, La Mussara, afectats pel lateral, la Coordinadorad’Entitats i els usuaris del Pàrquing Batllòria.