Detectores pisos buits

La campanya de detecció de pisos buits va arrencar el novembre. Foto: Aj.

L’Ajuntament de Sant Adrià té comptabilitzats un total de 1.076 pisos que podrien estar buits al municipi. Aquest és el resultat preliminar de la campanya que va iniciar el passat novembre l’executiu encapçalat per Filo Cañete amb l’objectiu d’identificar domicilis en desús per incorporar-los al parc d’habitatge de lloguer de la població.

Segons apunten des del consistori, aquesta xifra de més d’un miler no fa referència a habitatges “realment buits”, sinó que només indica aquells pisos en els quals no hi consta cap empadronament. Aquest supòsit implica que un percentatge d’aquests habitatges podria estar sent utilitzat com a segona residència o com un pis d’estudiants i tampoc té en compte possibles ocupacions.

Per tal de poder concretar el nombre de pisos realment buits, el govern local ha arribat a un acord amb la companyia Aigües de Barcelona, que facilitarà a l’administració les dades sobre el consum d’aigua, un dels principals indicadors que permeten determinar si en un pis hi ha activitat habitual o no. Un cop obtinguda la informació, el consistori centrarà els seus esforços a aconseguir introduir en el mercat d’habitatge amb un lloguer social tots aquells pisos que siguin propietat de grans tenidors.