El programa de Festa Major inclou activitats per a totes les edats. Fotos: Ajuntament

Sant Adrià de Besòs ja compta amb els dits d’una mà els dies que falten per donar el tret de sortida a la seva Festa Major. El 7 de setembre les festes iniciaran el seu programa a les set de la tarda amb el pregó a la plaça de la Vila a càrrec del primer equip de l’Snatt’s Femení Sant Adrià, l’equip de bàsquet local que la temporada passada va aconseguir un ascens històric i enguany jugarà per primera vegada a la màxima categoria del bàsquet femení estatal. Un exemple d’orgull adrianenc que donarà la benvinguda a unes festes carregades d’activitats musicals, infantils i de cultura popular.

PER A TOTS ELS GUSTOS
La música començarà just després del pregó amb el concert de gala de l’orquestra La Principal de la Bisbal, a la plaça de la Vila. Més tard, a les deu de la nit el grup Mil·lènia Band i els discjòqueis Havinski-Laxal protagonitzaran un altre concert en el marc de la Festa Radioaktiva, al passeig de la Rambleta, davant del Polidor.

Les actuacions musicals continuaran divendres 8 de setembre. A les sis de la tarda la plaça de la Vila acollirà el concert de l’Escola Municipal de Música Benet i Bails a càrrec d’alumnes del centre. D’altra banda, a dos quarts d’onze de la nit Marcos Franz presentarà el seu disc Start i a la mitjanit Radio Tributo farà el seu tribut a Radio Futura.

El 9 de setembre serà el dia del festival Polisons, amb diverses bandes joves que oferiran concerts a les tres de la tarda i a les onze de la nit. A més, a les deu de la nit a la plaça de la Vila hi haurà concert de rumba catalana, ball amb l’orquestra La Loca Histèria i xaranga amb Txandrios.

El dia 10 el programa musical s’acabarà amb el festival de rocieros a la plaça Guillermo Vidaña i la festa friqui amb Vader Retro a les deu de la nit a la plaça de la Vila.

CULTURA POPULAR
La cultura popular també serà protagonista de la Festa Major, amb la majoria d’actes programats per al dissabte 9 de setembre.

Al matí hi haurà tabalada de Festa Major, amb la colla Tronada d’amfitriona. Al migdia hi haurà cercavila i concert de grallers i a la tarda una trobada gegantera. El punt final a la cultura popular el posarà el foc amb dos correfocs. A dos quarts de nou del vespre l’infantil i a un quart de deu el d’adults.

 

‘No és no’: per una Festa
Major lliure de masclisme

Coincidint amb la festa Major de Sant Adrià, l’Ajuntament posarà en marxa la campanya No és no, per unes festes lliures d’agressions masclistes. L’objectiu principal de la iniciativa és que si algú presencia alguna agressió o comportament masclista es posi en contacte amb l’organització o truqui als telèfons d’emergència. Per això, es distribuirà material gràfic de diferents característiques en diferents punts del municipi.

La campanya és impulsada per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat amb la col·laboració del Consell Municipal de les Dones i continuarà un cop acabada la Festa, amb l’objectiu de prevenir les agressions masclistes als diferents espais d’oci i esdeveniments de la ciutat.

La iniciativa és una de les actuacions del Protocol contra les agressions sexistes a les festes majors i esdeveniments festius d’oci nocturn que l’Ajuntament està elaborant amb el suport de la Diputació de Barcelona i la participació del Consell Municipal de les Dones. La mesura va ser aprovada per unanimitat al Ple de la Diputació al mes d’abril.