El Ple de dilluns a l’Ajuntament de Sant Adrià. Foto. aj.

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha fet aquesta setmana un important pas endavant en matèria d’educació i infància. Els grups municipals van aprovar per unanimitat en el Ple de març celebrat aquest dilluns la creació d’un Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA), un instrument que ha de servir com un full de ruta per a les polítiques que s’adoptin en aquest àmbit i que permetrà avançar en el reconeixement del municipi com a Ciutat Amiga de la Infància que impulsa UNICEF.

Aquesta iniciativa neix a proposta de dues entitats del barri de la Mina, que es van posar en contacte el maig del 2019 amb diverses formacions polítiques per començar a treballar en el que seria el futur pla. Fruit d’aquestes trobades, les forces amb representació al consistori van presentar aquell mateix novembre una Declaració Institucional amb aquest compromís, que no s’ha materialitzat fins a la sessió de dilluns.

En el Ple també es va acordar per unanimitat la pròrroga de la bonificació de la taxa de terrasses, una mesura que es va consensuar a la Taula de Recuperació que integren tots els grups per tal d’ajudar al petit comerç i l’hostaleria amb motiu de la crisi per la pandèmia del coronavirus.

Pel que fa a les mocions, les formacions van donar llum verda íntegrament a la proposta d’ERC per impulsar les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica i a la petició de Ciutadans d’instal·lar una tanca a l’àrea de joc infantil situada a la plaça de la Vila. No va prosperar, però, un dels apartats d’una segona moció dels republicans que demanava no només reforçar el SEPE, sinó traspassar les competències a la Generalitat.