Saltiveri va ser destituït el passat dia 23 de juny. Foto: Arxiu

Una de les primeres decisions del nou govern de la ciutat ha estat la destitució, feta el passat dia 23 de juny, d’un dels homes forts de l’exalcalde Albiol, Albert Fernández Saltiveri, i que fins ara era el responsable de l’empresa municipal Badalona Comunicació.

Saltiveri, que es va fer tristament famós per censurar L’estaca en l’última edició del festival Filmets, va aconseguir evitar ser destituït després d’aquells fets, tot i que l’oposició havia aconseguit forçar una junta general de Badalona Comunicació. Albiol, però, li va fer un càrrec a mida i el va mantenir, en el fons, com a responsable de la televisió i la ràdio de la ciutat.

L’excap de Badalona Comunicació ha valorat ara a Línia Badalona la seva destitució. “Crec que no ha estat correcta ni en la forma ni en el fons”, afirma Saltiveri, que afegeix que “em reservo emprendre les mesures oportunes que consideri”. Tot i això, remarca que “no vull fer política amb aquesta situació, sinó que prefereixo quedar-me amb el balanç que faig de la meva etapa al capdavant de Badalona Comunicació, que va permetre reflotar una empresa en fallida i aconseguir un augment de l’audiència de 7.000 a 91.000 espectadors”.

L’acomiadament ha estat ara possible perquè s’ha pogut resoldre un litigi obert pel PP arran dels canvis que es van introduir al consell d’administració de Badalona Comunicació. El nou govern l’ha retirat, cosa que ha permès dur a terme la destitució, que ha anat acompanyada d’una indemnització de 3.000 euros per a Saltiveri.

SABATER, AL CAPDAVANT
D’altra banda, el Consell d’Administració de Badalona Comunicació ha aprovat, per ara, l’atorgament de poders a favor de l’alcaldessa Sabater per, tal com han explicat des del consistori, “garantir el normal funcionament de l’empresa fins a la constitució del nou consell”. Ara caldrà que el govern esculli la direcció de la societat municipal. Un dels noms que sona amb més força per ser el nou conseller delegat és el de Josep Viñeta, que ja era l’opció preferida de PSC, CiU i Iniciativa per substituir Saltiveri en el seu moment.