Dolors Sabater en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’exalcaldessa de Badalona i líder de la coalició entre la CUP i Guanyem Catalunya, Dolors Sabater, s’ha posicionat de forma contundent sobre l’actual situació de bloqueig al Parlament de Catalunya després de la ruptura de les negociacions entre ERC i Junts. En un missatge a través de les xarxes socials, Sabater considera que s’ha de situar el debat estratègic independentista “fora del marc del pacte de govern” per alliberar-lo de les “tensions” i la “disputa tacticista”.

“Amb repressió brutal de l’Estat i retallada drets i llibertats, i crisi sanitària, econòmica i social, repetir eleccions seria una irresponsabilitat que el país no ens podem permetre. Hem de fer valer la majoria independentista i defensar la sobirania col·lectiva”, assenyala la líder de la CUP, que recorda que aquest dimecres tindrà lloc la reunió a tres amb les dues altres forces independentistes per desencallar la situació i avançar cap a un acord d’investidura.

Segons detalla Sabater, la trobada d’aquest dimecres tindrà com a objectiu aconseguir l’entesa entre formacions en quatre grans aspectes: la necessitat de donar una resposta a la crisi actual, la construcció d’un “mur de defensa” dels drets fora del marc de l’Estat, l’impuls d’un Acord Nacional per l’Autodeterminació més enllà de partits polítics i amb majoria social favorable i la voluntat de deixar el debat estratègic independentista fora del pacte de govern per alliberar-lo de les tensions i la “disputa tacticista”.