Sabater ha llançat aquest vespre una contraoferta al PSC. Foto: ACN

Guanyem Badalona ha proposat aquest vespre al PSC que Dolors Sabater sigui la candidata de consens al ple d’investidura de dimarts vinent i que sigui alcaldessa sense tenir assignada la gestió en cap àmbit concret. A canvi, els socialistes ostentarien dues de les sis tinences d’alcaldia. És la contraoferta de Sabater –i que ha avançat l’ACN– després que el PSC intentés seduir ERC amb una proposta en la qual socialistes i republicans compartirien l’alcaldia. Els partits han reprès així les negociacions, tal com havia avançat Línia Nord, per intentar arribar a un acord que aïlli el PP de Xavier Garcia Albiol.

Amb les posicions encara molt allunyades, Guanyem i PSC afronten els últims dies de negociacions, on també hi ha ERC, els comuns i JxCat, abans del ple convocat per a dimarts vinent a les 12h. La majoria absoluta a Badalona se situa en els catorze regidors i és necessari el vot dels cinc partits perquè pugui prosperar una opció diferent de la d’Albiol.

Si les negociacions fracassen, el líder del PP seria investit per majoria simple en tant que llista més votada. Com ja va passar en el ple d’investidura del passat mes de juny, tot sembla indicar que la incògnita es mantindrà fins minuts abans del ple. En aquella ocasió, Sabater va cedir en benefici del PSC, però la líder de Guanyem ja ha dit per activa i per passiva que aquella situació no es tornarà a repetir. Els socialistes, però, tornen a tenir la clau de la investidura i aquesta ja va ser, conjuntament amb l’espantall del retorn d’Albiol, la força que van fer servir al juny per imposar-se. La partida continua.