Sabater, durant la seva compareixença aquest dimarts. Foto: Anton Rosa

L’exalcaldessa de Badalona i líder de Guanyem, Dolors Sabater, ha fet una crida aquest dimarts a la resta de grups de l’oposició per recuperar la moció de censura contra Xavier García Albiol. En la que possiblement serà la seva última roda de premsa pública com a regidora al consistori, Sabater ha assegurat que amb el seu pas al costat ja no hi ha “excuses” per no tirar en endavant aquest canvi en el govern que ja va resultar fallit a l’últim moment el 2020.

“Em vau assenyalar perquè no podíeu fer alcaldessa una representant del municipalisme transformador. Aquesta excusa del veto a Dolors Sabater ja s’ha acabat. Deixaré de ser regidora i això ja no servirà per no poder fer acords. Tenim una ocasió fantàstica. Posem-nos a treballar per fer efectiva de manera immediata aquesta moció de censura”, ha assenyalat l’exalcaldessa, que ha tornat a estendre la mà a la resta de formacions per arribar a un acord que permeti fer fora de l’alcaldia Albiol.

Sabater ha instat els grups a tonar a posar en marxa a fórmula del 2015 i deixar enrere les desavinences que van possibilitar la moció de censura del 2018 i que van servir en safata de plata la vara al popular el maig del 2020. Sobre aquest últim acord frustrat, la líder de Guanyem ha apuntat que el canvi de redactat del PSC que va impossibilitar el pacte entre les cinc formacions de l’oposició -Guanyem, PSC, ERC, comuns i JxCat- va estar propiciat per ordres directes des de Madrid.

“PARÀLISI” I TEMPTACIÓ
Sobre els motius per recuperar ara la moció de censura, la portaveu de Guanyem, Nora San Sebastián, ha assegurat que tots els grups comparteixen la visió que el govern del PP ha sumit Badalona en una espècie de “paràlisi” on no s’executen projectes ni s’avança per resoldre els problemes de la ciutat. “Des de l’octubre estem treballant per fer posicionaments conjunts al Ple i reteixir confiances. Les diferents reunions que s’han fet són sòlides. Un dels terminis per presentar aquesta moció era esperar fins a les eleccions al Parlament, però ara veiem que dues formacions estan temptades a apuntalar el govern d’Albiol”, ha explicat San Sebastián en relació amb l’acord amb el PSC pel pressupost d’inversions i la inclusió en aquest plantejament de moltes de les propostes presentades pels comuns.