Guijarro

Guijarro, en un moment de l’acte d’avui. Foto: Línia Nord

El 8 de novembre de 2021, Rubén Guijarro assumia el càrrec d’alcalde de Badalona. Justament un any després ha volgut presentar oficialment la seva candidatura a la reelecció (tot i que fa setmanes que ho va confirmar) i ha aprofitat per fer balanç del primer any com a líder del consistori. L’acte s’ha dut a terme la tarda d’aquest dimarts, a la sala 3 de l’Antic Escorxador, que s’ha omplert de gom a gom sota el lema Primer any treballant en positiu i sense cap presència de les sigles del seu partit, el PSC.

Un cop el fil musical (una selecció de rock indie dels 90 i els 2000) s’apaivagava, els organitzadors han projectat tres vídeos en els quals veïns i amics dedicaven paraules de suport i estima al candidat. Acabat el petit homenatge, el candidat ha aparegut en escena. Amb molta energia, gairebé amb el to d’un comentarista esportiu, Guijarro ha començat el seu discurs en clau positiva, agraint als assistents la seva presència.

Després, ha passat a recitar un llistat d’aspectes negatius que “mai més han de tornar a Badalona”, com ara el “circ mediàtic” o la “crisi institucional perenne”. L’enumeració dels mals ha culminat amb referències a l’exalcalde Xavier García Albiol: “Mai més un alcalde que s’atrinxera en la mentida” o “mai més un alcalde amb negocis a paradisos fiscals”, per acabar amb un “mai més la dreta, ni la d’Ayuso, ni la de Feijoo, ni la d’Albiol, mai més el Partit Popular a Badalona! Mai més!”.

Guijarro s’ha passat al català –fins aquest moment ha parlat en castellà– per enumerar els projectes de ciutat que, en el cas de tornar a ser alcalde, assegura s’acabaran duent a terme, com ara el canal del Gorg, la remodelació del passeig marítim o el hub digital de les Tres Xemeneies. En aquest moment, Guijarro ha agraït a l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, la seva presència per donar-li suport i per la feina conjunta feta per tirar endavant el projecte a l’antiga central tèrmica.

“Tindrem càmeres de videovigilància”

El candidat socialista s’ha aturat una estona a parlar de seguretat. Ha esmentat la situació de falta d’efectius de la policia local: “Alguns s’omplen la boca parlant de la inseguretat de la ciutat, us sona, oi? Per a mi la seguretat és primordial, però vull fets i no paraules”, ha sentenciat Guijarro. A continuació, ha citat la incorporació de 21 nous agents al cos durant el seu mandat, i la futura posada en marxa la unitat Domus “per lluitar contra l’ocupació il·legal” com a fites del seu primer any de govern. A banda, el candidat ha anunciat una nova mesura: “Tindrem càmeres de videovigilància per assegurar la seguretat dels nostres veïns i veïnes”. Aquesta part ha estat de les més aplaudides pels assistents.

Un altre dels passatges més aplaudits han estat les referències a la Copa del Rei de bàsquet, que acollirà l’any vinent la ciutat: “La copa no només passa per Badalona. La copa es queda a Badalona. 11 milions d’inversió per a millorar els nostres poliesportius municipals. 11 milions perquè els nostres nens i nenes entrenin en condicions”, ha exclamat Guijarro. De nou en castellà, i per acabar el discurs, Guijarro ha volgut mostrar el seu vessant més personal: “Us vull dir a tots i totes que ser l’alcalde de la meva ciutat és l’orgull més gran que mai he tingut. No tornem a dubtar mai més de nosaltres mateixos, ens mereixem una Badalona en positiu. Gràcies a tots i totes, us estimo molt!”, ha exclamat, visiblement emocionat.