Imatge de la reunió amb el Consorci del Besòs. Foto: Guanyem

Avui al matí s’ha celebrat una reunió negociadora entre Guanyem i el Consorci del Besòs per tractar la modificació dels estatuts del Consorci, amb motiu de la possible entrada de la Generalitat i l’AMB a l’ens supramunicipal. Hi han assistit, d’una banda, la regidora de Guanyem Badalona, Nora San Sebastián, i la diputada Dolors Sabaté. De l’altra banda, la presidenta del Consorci del Besòs, Janet Sanz, i la regidora del Consorci, Carme Ribas.

L’entrada de la Generalitat i l’AMB al Consorci està bloquejada des del darrer ple municipal de Badalona, del 28 de juny. Aleshores no es va aprovar per majoria absoluta la modificació dels estatuts. S’hi van abstenir el PP i Guanyem. Precisament, l’organització municipalista aclareix la seva postura amb relació al bloqueig assumint que les modificacions del text de l’Estatut “només responen als interessos de la Generalitat respecte al Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies”, ha informat Guanyem en un comunicat posterior a la reunió d’aquest matí amb el Consorci del Besòs.

L’obstacle és, doncs, no deslligar el projecte del Hub Digital que haurà d’ocupar l’antic recinte fabril amb l’aprovació del Pla Director Urbanístic. Un Pla que preveu també la construcció d’una gran quantitat de pisos en una “zona inundable”, explica Guanyem. El partit de l’exalcaldessa Dolors Sabaté exigeix que la Generalitat es comprometi al que es va acordar amb l’Agenda Besòs, un programa aprovat per tots els municipis que formen part del Consorci amb el compromís d’implementar la transformació social dels barris del Besòs.