Un moment del Ple municipal celebrat ahir. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, es va trobar un front comú contra ell al Ple municipal celebrat ahir. Els grups d’Esquerra Republicana i Junts per Catalunya van presentar una moció per reprovar-lo per l’entrada als despatxos d’aquests partits per part d’una assessora i una tècnica del govern amb l’objectiu de treure els símbols independentistes situats a les finestres de les estances. Guanyem i el PP van votar a favor de la moció, mentre que el PSC i Badalona En Comú Podem van votar-hi en contra.

Segons els partits afectats, es va “vulnerar la privacitat” fent que càrrecs municipals entressin a les dependències de les dues formacions “sense previ avís”. Aquesta actuació “estableix un precedent que permet violar els despatxos dels grups municipals on hi ha documentació confidencial i sensible”, denuncien.

Per la seva part, Pastor es va defensar assegurant que va actuar per “mantenir la neutralitat institucional” i “complir la llei” dictada per la Junta Electoral. A més, va aprofitar per criticar el PP per haver-se sumat a la reprovació impulsada pels grups independentistes. Els populars, però, van respondre-li que estan en contra d’entrar als despatxos dels partits sense permís.

DEFENSEN LA SENTÈNCIA
Un altre dels temes debatuts durant la sessió plenària d’ahir va ser la sentència del Procés. Els grups d’ERC, Guanyem i Junts van presentar una moció en contra de la decisió judicial, tal com ha passat en molts municipis catalans després que s’anunciessin les penes de presó per als líders socials i polítics independentistes.

El PSC i el PP no van dubtar a defensar la sentència del Tribunal Suprem votant en contra de la moció presentada, mentre que Badalona En Comú Podem es va abstenir.

Una altra moció que sí que es va aprovar al Ple va ser la que es va presentar en defensa dels veïns del carrer Indústria, afectats per una pujada del 80% en el preu del lloguer. El consistori va reprovar el fons immobiliari Lazora, responsable del dràstic augment. Una de les inquilines afectades va parlar durant la sessió, on va explicar que “pagar un lloguer de 1.800 euros és una bogeria”.