Biblioteca Can Casacuberta

La biblioteca central porta més de dos anys tancada. Foto: Ajuntament

La biblioteca de Can Casacuberta sembla encarar la recta final per a la seva obertura. Després de més de dos anys tancada, les esperades obres de climatització a l’equipament s’adjudicaran amb tota previsió la setmana vinent i el consistori calcula que s’allargaran com a màxim quatre mesos.

Des del govern local, però, no han concretat aquest cop una data per a la llargament reclamada reobertura de l’espai. La intenció de l’executiu encapçalat per Rubén Guijarro és poder recuperar l’activitat de la biblioteca com més aviat millor, tanmateix, reclamen prudència i confien que nous entrebancs no acabin perllongant encara més  la clausura de l’equipament. En total, amb l’adjudicació de les obres de climatització i tenint en compte la resta d’actuacions que s’han realitzat durant aquest temps, l’administració ja ha invertit prop de 350.000 euros per rehabilitar Can Casacuberta.

En paral·lel a la reparació del sistema de climatització, el consistori ha adjudicat un contracte per substituir una de les portes d’accés a l’edifici i també treballa per treure a concurs la reparació de la coberta de la biblioteca. La voluntat del govern municipal és que ambdues actuacions culminin dintre del termini d’aquests quatre mesos previst per arreglar la climatització. Amb aquestes obres, l’import total destinat per a la reobertura amb garanties de l’equipament ascendiria fins a gairebé 570.000 euros.

Fonts municipals apunten que el cas de Can Casacuberta és només un exemple més de la manca de manteniment crònic que afecta molts equipaments de la ciutat com ara els centres cívics o les pistes esportives.