El Pont del Petroli com a escenari i un projecte per “garantir la sobirania energètica de Catalunya” com a eix central de la història. Aquestes són dues de les principals característiques de “Radiacions”, un text teatral escrit per dos badalonins: Enric Juliana i Julià de Jòdar. L’obra s’ha publicat aquest mes de febrer i vol fer una radiografia de la Catalunya contemporània. Tot i que el nom de Badalona no apareix en cap moment de l’obra, sí que se cita el Pont del Petroli (el vell pantalà de la Campsa que, passats els anys, s’ha convertit en un mirador i en un símbol de la ciutat) on es troben dos amics, Lamban i Salesa. Un d’ells, advocat relacionat amb la política, li proposa al seu vell amic, un periodista expert en noves tecnologies, que creïn una central atòmica a la ciutat per posar la capital i el seu entorn en el centre d’atenció, garantint la sobirania energètica, en un temps marcat per la crisi. Aquesta proposta portarà els dos personatges a mantenir un diàleg tens que farà resorgir records de joventut i retrets.

L’obra de teatre es va crear a partir de la sugerència de Ramon Madaula i l’eix central, fer una central atòmica, a proposta de Josep Pla que, en el seu moment, volia que Catalunya fos capdavantera en l’àmbit nuclear amb una central d’aquestes característiques a Pals.

“Radiacions”, però, no es quedarà només en paper. El dilluns, 21 de març, el Teatre Romea acull una lectura dramatitzada del text dels dos badalonins. Sota la direcció de Carles Canut, Ferran Frauca, Josep Maria Pou i Toni Sevilla posaran veu i cara a aquests personatges que es troben a l’extrem del Pont del Petroli. Aquest dijous al vespre, la fàbrica de l’Anís del Mono acull la presentació d’aquest projecte a les vuit del vespre, que comptarà amb la participació d’Enric Juliana i de Julià de Jòdar. A més, durant la presentació també es farà una lectura dramatitzada, a càrrec de Toni Forteza i Miquel López

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram