Tersa

Exterior de la planta de residus Tersa, a Sant Adrià. Foto: Blanca Blay /ACN

Un jutjat de Badalona ha citat a declarar com a investigat Eloi Badia, regidor de Barcelona i president de l’empresa pública Tersa. El motiu és un delicte ecològic per la presumpta emissió de partícules contaminants de la planta de tractament de residus urbans de Sant Adrià de Besòs.

Segons avançava El Periódico, el regidor, que ja estava investigat, haurà de comparèixer al jutjat l’11 d’abril, juntament amb el cap d’explotació d’aquesta companyia, també investigat. Després que la fiscalia denunciés la situació l’any passat, el jutge va sol·licitar a la Generalitat dades d’emissió de contaminants des del 2017 i un informe tècnic. Ara, amb el resultat d’aquestes diligències, ha citat els dos investigats.

A més, un informe encarregat al Seprona, la unitat de la Guàrdia Civil que s’ocupa de temes ambientals, conclou que els dos “haurien estat fent i/o tolerant conscientment” un seguit de pràctiques “contràries a la normativa ambiental aplicable”.

Aquesta investigació va arrencar el 2018 per una denúncia de l’entitat veïnal Airenet davant la Fiscalia de Medi Ambient per pràctiques irregulars que provocaven nivells d’emissió “molt elevats” de contaminants, especialment dioxines i furans.