Parlon premi Ministeri

L’alcaldessa va recollir el premi al Ministeri d’Igualtat. Foto: Ajuntament

El Ministeri d’Igualtat ha premiat l’Ajuntament de Santa Coloma pel seu treball en la lluita contra la violència masclista. Es tracta de la vuitena edició del concurs de bones pràctiques locals contra la violència cap a les dones. Un concurs que reconeix les actuacions més eficaces i innovadores dutes a terme pels governs locals.

El projecte que ha merescut aquest reconeixement és la Xarxa Violeta. Consisteix en la creació a l’espai públic d’una xarxa de llocs segurs i de referència, anomenats espais violetes. Uns espais als quals les persones puguin adreçar-se davant d’una possible agressió sexista. Més de 300 establiments de la ciutat participen del projecte, que va néixer el novembre de 2019. Es tracta de locals d’oci nocturn i establiments o serveis que tenen una presència nocturna, com ara gasolineres, farmàcies, aparcaments, espais residencials, serveis de taxi o de neteja.

L’alcaldessa, Núria Parlon, va recollir el premi, convocat per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere i la Federació de Municipis i Províncies: “La Xarxa Violeta és un valor afegit a les nostres polítiques de lluita i prevenció contra aquestes violències que des de fa molt desenvolupem des del nostre ajuntament, un instrument més per prevenir i actuar contra elles”, va destacar l’alcaldessa. Després d’agrair el guardó, Parlon va posar l’exemple de la CIBA per parlar de la implicació municipal en la lluita contra la violència masclista: “El premi és un reconeixement a tots els professionals que hi ha al darrere de projectes com és el cas de la CIBA”.