Badalona votarà demà a les 12h qui ha de ser el nou alcalde o alcaldessa de la ciutat. Foto: Àlex Recolons / ACN

Badalona enceta el compte enrere final per saber qui rellevarà el socialista Álex Pastor al capdavant de l’alcaldia. A poc més de 24 hores del ple que ha de nomenar el nou batlle –demà a les 12h–, Guanyem i PSC continuen amb les posicions enrocades, encara molt lluny d’un possible acord entre les forces progressistes de la ciutat que evitaria que la vara d’alcalde acabés en mans de Xavier García Albiol, que del contrari seria investit en tant que llista més votada a les passades eleccions.

“M’hauria agradat que ja tinguéssim un acord per a un govern, però si es continua vetant la persona que representa la força més votada de les esquerres, no arribarem a un acord. S’ha d’oferir un govern fort que pugui frenar el Partit Popular”, assenyalava ahir Dolors Sabater en declaracions al programa Via Lliure de RAC1. La líder de Guanyem assegurava que la proposta dels socialistes d’oferir-li una “vicealcaldia plenipotenciària” no ha estat mai presentada a la taula de negociacions a cinc bandes i que només “l’han explicat als mitjans”.

En el mateix programa, el candidat del PSC, Rubén Guijarro, reiterava aquest oferiment a l’exalcaldessa, que passaria a capitanejar tot el vessant social del consistori en un govern ampli liderat pels socialistes. “Que no ens agradés la gestió de Sabater al capdavant de l’alcaldia no vol dir que no es pugui comptar amb ella per treballar en un futur govern de Badalona. No es tracta de vetar algú, sinó de veure què podem fer per la ciutat”, argumentava Guijarro.

PRORROGAR L’ALCALDIA ACCIDENTAL?
Per la seva banda, des de Badalona En Comú Podem han proposat aquest matí prorrogar l’alcaldia accidental que va assumir Aïda Llauradó després de la renúncia de Pastor per així “donar més temps als partits d’esquerres per negociar i evitar que Albiol sigui alcalde”. “En cas que hi hagués un acord polític per l’alcaldia, en formaríem part i hi votaríem favorablement al ple”, detallen els comuns, que assenyalen que Llauradó es compromet a passar el relleu en el moment que hi hagi un candidat de consens, ja sigui “abans o després d’aquest ple d’investidura”.

Mentrestant, dissabte ERC emplaçava Guanyem i el PSC a “superar els esculls” i asseure’s per arribar a un acord. En un comunicat, els republicans agraïen la proposta d’estructura de govern presentada per la formació liderada per Sabater, però consideraven que, “abans d’aprofundir en aquests aspectes” i per no “encorsetar les converses”, cal negociar un pacte amb els socialistes. “Lamentem que a poques hores per al ple d’investidura el debat es redueixi a una qüestió de noms i d’àrees en lloc d’encarar les línies polítiques d’aquest govern i les mesures socials i econòmiques que la ciutat necessita de forma urgent”, afirmaven els republicans.

Guanyem ha convocat una roda de premsa telemàtica avui a les quatre de la tarda amb Sabater i la resta de regidors de la seva formació.