El consultori de Tiana. Foto: Ajuntament de Tiana

La resposta del govern municipal a una pregunta formulada per l’oposició a l’últim Ple de Tiana ha desfermat la polèmica. El passat dimarts, el regidor de Junts per Tiana Ramon Coll s’adreçava al consistori encapçalat per Marta Martorell per demanar quin seguiment s’estava fent del reforç que Badalona Serveis Assistencials (BSA) va acordar prestar al consultori local en l’àrea de pediatria. La pregunta formulada al plenari es va quedar a l’aire fins al cap de dos dies, quan l’Ajuntament va utilitzar un dels canals institucionals per respondre a la demanda del grup municipal.

Segons va denunciar el regidor de Junts, diversos veïns havien fet arribar a la formació el seu malestar pel no compliment d’aquest pacte entre la companyia i l’Ajuntament, ja que molts pacients són derivats a l’hospital. “La resposta que segueix donant BSA és ‘aneu a urgències a l’hospital’ i això contradiu els protocols”, apuntava Coll. La resposta del consistori va arribar a través del canal de Twitter institucional, en un missatge on s’assegurava que la Unitat d’Atenció Usuària de BSA només havia rebut una reclamació -que data del mes d’octubre- i detallant que hi ha reforç amb una pediatra tres matins i dues tardes de la setmana.

“Diria que és la primera vegada que l’Ajuntament fa referència a Junts als canals institucionals. Ni un esment de l’activitat del grup municipal al Ple, ni un esment als regidors. Enhorabona per reconèixer-nos cinc anys després”, responia irònicament també a Twitter el regidor de Junts Isaac Salvatierra.