votació al ple de Tiana

Imatge de la votació al ple del passat dimarts. Foto: Twitter (@isalvatierra)

Els pressupostos de l’any 2023 ja estan inicialment aprovats pel Ple municipal, que es va reunir aquest dimarts.

Els comptes municipals se situen en els 10,7 milions d’euros, el que suposa un lleu augment respecte dels vigents de 94.000 euros, un 0,9%, i una previsió d’inversió de 200.000 euros.

El pressupost es va aprovar amb els vots favorables de Junts per Tiana, PSC i Junts per Catalunya; l’abstenció de la regidora no adscrita i el vot en contra d’ERC. L’alcalde, Isaac Salvatierra, ha opinat a través del seu perfil a Twitter que aquests són “els millors pressupostos possibles en el context actual. Sense augmentar impostos. Uns comptes prudents en un escenari d’incertesa per la inflació i la crisi energètica”, ha assegurat.

Segons informa el consistori, “la reducció de la previsió d’ingressos de l’impost de la plusvàlua i de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres es veu compensada per un lleuger increment dels ingressos provinents de l’impost sobre béns immobles (IBI), per l’evolució de les altes del padró i dels ingressos patrimonials, i pel lloguer dels nous habitatges públics del barri de les Vessants”, informen en un comunicat. Les despeses més importants dels nous comptes són els serveis de caràcter general, que aglutinen el gruix del funcionament de l’administració local. En aquesta línia, l’alcalde ha assegurat que en unes setmanes “es començaran a notar canvis profunds en l’atenció a la ciutadania, amb un nou web, millores al portal de tràmits, i una atenció més personalitzada”.