La reobertura de la platja acumula un llarg retard. Foto: Línia Nord

La platja del Litoral, que fa dos anys que està tancada al públic per presència de materials contaminants, reobrirà a finals de juliol. Els treballs de descontaminació començaran a l’abril després que l’Agència de Residus de Catalunya hagi aprovat el projecte del Ministeri de Transició Ecològica per fer la descontaminació.

Ho confirmava aquest dilluns l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, a les xarxes socials. “Ens han comunicat que a l’abril, possiblement després de Setmana Santa, començaran les obres. Ara estan fent els detalls de la logística de les obres i tot apunta que a finals de juliol ja tindrem oberta la platja”, explicava Cañete.

L’alcaldessa ha celebrat que per fi hagi arribat l’acord entre les parts per iniciar aquest projecte. Cañete assegurava que intentaran reduir el temps de la descontaminació. Tot i això, l’Ajuntament habilitarà, com en els últims dos anys, un bus llançadora per què els ciutadans de Sant Adrià puguin desplaçar-se fins a la platja del Fòrum.

Dos anys sense platja

El maig de 2021 l’Ajuntament tancava de forma cautelar la platja per presència de materials contaminants. Tot i que el 2020 un estudi descartava que el sòl fos perillós per la salut, el document advertia que aquest estat podria canviar amb “moviments de terra o fenòmens atmosfèrics”. Després de diversos temporals i les primeres actuacions per la instal·lació dels cables submarins de fibra òptica a la platja, el consistori encarregava un altre estudi que confirmava el risc de la zona.