La plantació desmantellada recentment a Badalona. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar el passat 14 de març una plantació de marihuana a Badalona que estava oculta en una nau industrial i van intervenir 50 quilos de cabdells preparats per a la distribució que tenen un valor de 390.000 euros al mercat il·lícit. Els agents també van detenir els tres responsables del cultiu, que dormien a la plantació per vigilar-lo.

La investigació policial va arrencar en detectar els agents que una nau sense activitat aparent del polígon de Granland mostrava un alt nivell de consum elèctric. La plantació constava de 527 plantes en diferents estats de creixement. Els detinguts van passar a disposició judicial i la policia els atribueix un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Els 50 quilos de cabdells comissats estaven ja envasats i preparats per a una distribució imminent.

A més de detectar que la nau en qüestió no tenia activitat econòmica registrada, però sí consum elèctric, els Mossos van notar que a fora del local hi feia una forta olor de marihuana. La investigació havia començat a principis del mes de març. Els agents també van comprovar que els detinguts havien connectat fraudulentament la instal·lació elèctrica a la xarxa general.