Vista panoràmica del barri de Sant Crist. Ajuntament

L’increment de la sensació d’inseguretat al barri de Sant Crist ha motivat que alguns veïns es comencin a plantejar la possibilitat d’organitzar patrulles ciutadanes per garantir la seguretat dels nens i joves que tornen el vespre quan ja és fosc del centre de la ciutat. Ho ha explicat Juan Benítez, de l’Associació de Veïns Sant Crist de Can Cabanyes, que denuncia que “a partir de les nou els veïns no poden sortir al carrer”. Per tot, i sobretot de cara a la seguretat dels més petits, Benítez diu que alguns veïns del barri han començat a parlar de muntar patrulles ciutadanes per garantir el retorn a casa dels més petits.

Des de l’Associació de Veïns Sant Crist de Can Cabanyes mantenen que el barri té un problema d’inseguretat i demanen a l’Ajuntament que millori la il·luminació i incrementi les patrulles de guàrdia pels carrers perquè asseguren “hi ha dies que ni es veuen els efectius policials”.

L’Ajuntament, per la seva part, mostra la seva total atenció i preocupació per la seguretat al barri i assegura que hi destina tots els recursos disponibles. En tot cas, també deixa clar que els índexs de delictes que es registren a Sant Crist són els normals per la seva població i per una ciutat gran com Badalona.

A més, des del consistori mantenen reunions per tractar específicament la seguretat a Sant Crist. L’última, el dilluns, va reunir a Ajuntament, Guàrdia Urbana i veïns i va arrancar el compromís de celebrar una reunió mensual entre totes les parts per fer un seguiment del tema.

ESTADÍSTIQUES

Segons fonts policials els últims quatre mesos Sant Crist va registrar un total de 27 delictes i faltes, tant robatoris com furts, que fa una mitjana de gairebé 7 delictes i faltes cada mes, essent el juliol el mes amb més actes delictius.

Atenent a aquestes dades oficials, i tenint en compte que a Sant Crist hi viuen 10.515 persones (el 4,8% de la població de Badalona) podem concloure que cada mes es produeix un delicte per cada 1.500 habitants.

Des de l’Associació de Veïns Sant Crist de Can Cabanyes, Juan Benítez relativitza aquestes dades ja que afirma que alguns comerciants del barri han desistit de presentar denúncies per la qual cosa “alguns delictes ja no consten a les estadístiques”. Assegura que perden molt temps anant a presentar la denúncia i que no els surt a compte, de manera que no hi van i per tant, diu Benítez, els delictes que pateixen no surten comptabilitzats.