Obres passeig marítim Montgat

Les obres d’ampliació del passeig marítim de Montgat. Foto: Ajuntament

La presència de restes contaminades ha obligat a aturar les obres al passeig marítim de Montgat. Segons informa el consistori, el passat 31 de desembre es va acordar suspendre temporalment l’actuació després de la troballa de “terres impactades” durant el procés d’excavació del talús que ha de permetre l’ampliació del passeig.

“Es tracta de restes d’altres materials que es troben entre el terreny, normalment residus de construcció o d’activitats industrials, i el procediment habitual és analitzar-les abans de prosseguir els treballs calendaritzats”, apunta el govern local en un comunicat, on detalla que ja hi ha empreses especialitzades treballant per determinar el grau de contaminació de la zona afectada.

Un cop analitzats els resultats d’aquestes proves, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat valorarà si és possible reprendre les obres i si aquestes són compatibles amb l’ús de les platges durant la temporada de bany. Mentrestant, les actuacions a la zona contaminada -que van a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)- s’han limitat a la protecció dels talussos del passeig actual i s’ha procedit a acumular en un mateix espai les terres provinents de l’excavació ja realitzada.