mallorquines

Un dia de mercat a la plaça de Les Mallorquines. Foto: Twitter (@Montgat)

L’Ajuntament va convocar amb dos dies d’antelació un ple municipal extraordinari per al 19 d’octubre. Un dels tres únics punts del dia era l’aprovació de l’avanç de la modificació del pla de les Mallorquines, i del procés participatiu que se’n desprèn: “Vam aprofitar que s’havien d’aprovar les ordenances fiscals per incloure el tema de les Mallorquines —explica a Línia Nord l’alcaldessa Mercè Marín—. A banda, hi havia moltes demandes per part de la ciutadania de tenir més informació”.

El ple extraordinari va aprovar la proposta amb els vots a favor del govern i els vots en contra de tota l’oposició. Per a David Sánchez, regidor d’ERC a l’oposició, tot i no ser un planejament definitiu, el projecte aprovat “hipoteca” el futur del poble: “Hem demanat encarregar un estudi que digui quins equipaments reals tenim i quins necessitaríem si es construeixen els pisos”, assegura Sánchez. El regidor republicà diu que el sector de les Mallorquines és l’últim que es podria desenvolupar urbanísticament. Si tira endavant, el pla suposaria construir uns 460 pisos a la zona: “No tenim prou equipaments, i no estan en la condició que hauriem d’estar”, es lamenta Sánchez.

L’alcaldessa Marín assegura, tanmateix, que el planejament urbanístic només tirarà endavant si s’aconsegueix el consens general de tota la ciutadania de Montgat: “Trobo que hi ha qui s’ha posicionat com si el procés estigués tancat i tot dat i beneït, i ara s’obrirà un procés de participació ciutadana”, explica Marín. Un procés que segons el consistori serà vinculant.