Núria Parlon

Núria Parlon ha parlat sobre la residència a una trobada amb periodistes. Foto: Albert Segura/ACN

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, exigeix que els pressupostos de 2023 considerin la construcció de la segona residència per a gent gran al municipi. Ho diu després de la polèmica per les paraules del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que juntament amb el candidat d’ERC a l’alcaldia de la ciutat, Gabriel Rufián, prometien la construcció de l’edifici en cas de ser determinants en el govern de Santa Coloma. Un fet que va ser criticat per la majoria de partits polítics perquè relacionava directament la creació d’un equipament públic amb els resultats electorals.

Parlon apunta que és al Govern qui li pertoca tirar endavant la residència, que ha de ser totalment pública, i que no hauria de superar els 6 milions d’euros de pressupost.

“Ara exigirem que en el marc de l’addenda de pressupostos es pugui pressupostar el que costa aquesta residència, que l’Ajuntament i la ciutadania organitzada en la plataforma SOS Gent Gran reivindiquem”, ha afegit.

La ciutat sí que posaria l’espai per crear l’equipament, fet pel qual els pressupostos d’aquest 2023 l’haurien d’incloure. La Generalitat, a més, haurà d’assumir la concertació de les places, així com el funcionament de l’espai.

La petició de Parlon és en clau de ciutat, però admet que ha traspassat els límits de Santa Coloma. Per aquest motiu, es farà també per la via parlamentària.

Rufián contraataca amb la B-20 i reitera la seva promesa

Rufián ha contestat a través de Twitter a les paraules de Parlon i ha tornat a incidir que es construirà la residència si Esquerra Governa a Santa Coloma:

L’anunci d’ERC sobre la construcció de la residència va provocar la petició de PSC, Junts, Comuns i Cs perquè Campuzano comparegués al Parlament per justificar el que havia dit. El passat 17 de març, Rufián responia sol·licitant que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, també comparegui per explicar l’anunci del cobriment d’un tram de la B-20 que va fer amb Parlon el passat 3 de març a Santa Coloma.