Les pancartes que va penjar la plataforma. Foto: Plataforma Salvem la Ciutat Vella

El centre de Santa Coloma es va despertar dissabte passat amb una nova decoració: d’una de les façanes que donen a la rambla Sant Sebastià penjava una pancarta gegant amb el lema “Prou especulació! Cúbics aquí? No, gràcies! Salvem la Ciutat Vella”. Es tracta d’una acció reivindicativa de la Plataforma Salvem la Ciutat Vella de Santa Coloma, que va aprofitar la celebració del carnaval per tornar a denunciar el projecte urbanístic que transformarà el centre de la ciutat.

A més de la pancarta -que penjava, precisament, d’un dels edificis que s’hauria d’enderrocar a causa del pla urbanístic-, la plataforma també va decorar una rotonda amb una maqueta de “la torre de 60 metres d’alçada que el Banc Sabadell té a mig edificar en aquesta àrea”, quatre coloms verds (símbol de l’entitat) i una altra pancarta on es llegia “Salvem la Ciutat Vella”, com assenyala la plataforma en un comunicat.

Salvem la Ciutat Vella destaca que diumenge al matí els serveis municipals ja havien retirat tots els elements decoratius. “Es veu que una pancarta pot ferir la sensibilitat de certes persones que s’autoproclamen demòcrates”, van criticar a través d’un missatge a Twitter.

L’entitat demana a l’Ajuntament que reprengui les converses amb els seus representants i “que s’avingui a negociar la modificació” del projecte urbanístic per a convertir-lo “en un projecte al servei de la ciutadania”. Com destaquen al comunicat, la plataforma “s’està plantejant altres possibilitats per aturar un pla urbanístic” que considera “ple d’irregularitats, especulatiu i perjudicial per a la ciutat”.