Marcel Mauri, durant la roda de premsa d’avui. Foto: Guillem Roset/ACN

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha fet avui una crida a omplir “totes les places del país” dissabte i diumenge per reclamar l’amnistia pels presos polítics i els 3.300 “represaliats”. Acompanyat per representants de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i Amnistia i Llibertat, amb qui Òmnium organitza l’acció, Mauri ha explicat que durant tot el cap de setmana es faran actes en més de 500 places del país per recollir signatures i que la ciutadania pugui participar del “clam” a favor de l’amnistia. Òmnium ha reivindicat posar aquesta qüestió i l’autodeterminació “al centre” i ha recordat que a mitjans de març es registrarà la llei d’amnistia al Congrés.

Lluís Soler (ACM), per la seva banda, ha lamentat que la justícia espanyola i el sistema democràtic “estigui en crisi” i ha destacat que s’afegeixen a la iniciativa de ‘Places per l’amnistia’ pel seu “anhel de llibertat”. Soler ha reivindicat una solució per acabar amb la “repressió” i trencar amb la “regressió democràtica”, un camí que ha dit que passa per l’amnistia. Des de l’AMI, Josep Maria Cervera ha parlat de les mocions a favor de l’amnistia que s’estan aprovant en una cinquantena d’ajuntaments i ha encoratjat als consistoris que encara no ho han fet a tramitar la moció i que aquest cap de setmana es participi de la iniciativa a les places.

La roda de premsa al Col·legi de Periodistes per presentar l’acció ha coincidit amb les negociacions per la nova Mesa i la presidència del Parlament. De fet, a l’acte hi ha assistit Roger Torrent (ERC), Laura Borràs (JxCat) i Pau Juvillà (CUP).