Protesta Rambleta

Protesta a la Rambleta per demanar el trasllat d’arbres el 2019. Foto: Airenet

La descontaminació de la Rambleta de Sant Adrià de Besòs podria arrencar abans de Nadal. Aquesta és la intenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que ja ha iniciat els tràmits per adjudicar les obres a una de les sis empreses que es van presentar a la licitació. En concret, la beneficiària és la companyia que va presentar una oferta per sota de l’estimació inicial de l’actuació, que era de gairebé dos milions d’euros.

Des de l’AMB detallen que, un cop analitzada la proposta, els tècnics han considerat que el pressupost a la baixa està “suficientment justificat” i apunten que s’estan valorant tots els aspectes -administratius, tècnics, ambientals, socials, …- per poder començar els treballs com més aviat millor.

Precisament, l’Ajuntament de Sant Adrià va aprovar la setmana passada per unanimitat en un Ple extraordinari el conveni amb l’AMB per al finançament de totes les actuacions prèvies a la descontaminació, com són l’elaboració del pla de seguretat o la direcció ambiental del projecte, per exemple. En total, aquests treballs previs tindran un cost d’uns 160.000 euros, dels quals el consistori finançarà 64.000 i la resta l’AMB.