Una dona amb mascareta en una cafeteria en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha impulsat una nova línia d’ajudes per als comerços i la restauració del municipi que s’han vist afectats per les mesures adoptades en el marc de la pandèmia del coronavirus. Les subvencions han estat aprovades aquest dimarts per la Junta de Govern i estaran destinades a persones autònomes o empreses que hagin patit alguna mena de tancament negoci des del passat 14 de març i conservin la totalitat de la plantilla.

“Les conseqüències d’aquesta pandèmia ens han abocat a una difícil situació sanitària i econòmica, que està colpejant moltes llars colomenques i que afecta de forma crua al sector del comerç, els serveis, l’oci nocturn i la restauració local. Des de l’Ajuntament continuem treballant intensament aplicant tota mena de mesures per sostenir el nostre teixit econòmic”, assenyala al respecte l’alcaldessa Núria Parlon, que apunta que la previsió és que la inversió total en mesures de suport al teixit productiu local s’incrementi fins a superar el milió d’euros el 2021.

Aquesta nova línia d’ajuts -que neix del Pacte Local per a la reconstrucció social, econòmica i cultural que van firmar el passat juliol tots els grups municipals- permetrà que els beneficiaris puguin cobrir despeses com el lloguer, els subministraments, la quota d’autònoms o el material higiènic i preventiu. L’import serà de 1.000 euros pels negocis que hagin patit un tancament, i de fins a 1.500 euros pels quals hagin sofert més d’un tancament. La previsió és que el termini per sol·licitar l’ajut s’obri el mes de febrer.