Escenari Sala Albéniz

Instal·lar un cine a l’Albéniz, una de les propostes de l’última edició. Foto: Aj.

L’Ajuntament de Tiana ha posat en marxa la segona edició dels pressupostos participatius. Els veïns i les entitats locals que vulguin participar en la iniciativa poden enviar les seves propostes fins al pròxim 30 d’abril, quan tanca el procés de selecció dels projectes que optaran a una part de la partida de 100.000 euros que ha reservat el consistori per als guanyadors de la votació popular.

Segons informa el govern local en un comunicat, la previsió és que en els pròxims dies es constitueixi la comissió de garanties dels pressupostos participatius, que vetllarà pel correcte funcionament de la iniciativa, que pretén fomentar la intervenció ciutadana en la política.

Cal recordar que la primera edició dels pressupostos va estar marcada per la polèmica després que l’alcaldessa Marta Martorell introduís manualment en el sistema les dades personals i el sentit de vot d’una vintena de veïns que havia obtingut l’exregidor Mateu Hernández a través de WhatsApp. Aquesta forma de votació –que el consistori va justificar com a mecanisme per “facilitar” un procés tècnicament “difícil”– no estava contemplada a les bases legals de la iniciativa.

Aquesta actuació irregular –que està sent investigada per Oficina Antifrau de Catalunya– va ajudar a garantir l’èxit d’una de les propostes sotmeses a votació: el projecte de construcció d’un cinema a la Sala Albéniz.